Machines

Extruder

Voor moeilijk te vergisten afval, zoals gras, stro en vaste mest, levert Bioliquid in de gehele Benelux de Lehmann Extruder. Door warm persen of extruderen kan de Extruder moeilijke biomassa eenvoudige bewerken. Allereerst vindt de mechanische bewerking plaats, waarbij de biomassa wordt verkleind, geperst en gemalen. Daarna volgt de thermische bewerking. Daarbij wordt met hoge druk en bij een hoge temperatuur de celstructuur opengebroken en verwarmd om ziektekiemen te vernietigen.

Dankzij de Extruder worden nieuwe bacteriestammen gecreëerd door oppervlaktevergroting. Verder versnelt de Extruder de afbraak van biomassa hetgeen de verblijftijd verkort. Bovendien zorgt de Extruder ook nog eens voor een betere gasopbrengst van de biomassa.

Het is mogelijk de Extruder om te bouwen, waardoor afvalproducten dusdanig bewerkt worden dat ze geschikt zijn voor de verbrandingsindustrie.

Klik hier voor een overzicht van onze modellen.

Mestscheider

Bioliquid heeft ook mestscheiders in haar assortiment voor veehouderijen en bedrijven die werkzaam zijn in de biogas- en afvalsector. De capaciteit bedraagt 3 tot 15 m3 per uur, afhankelijk van de input. Onze mestscheider zijn mobiel, maar ook een vaste opstelling is mogelijk.